4 pers.

Opskrift

  • 1 liter x Blue Keld Hvid Grape & Rabarber
  • 4 modne bananer
  • 5 æg
  • 1 tsk. Revet Appelsinskal
  • 1/4 tsk. stødt kardemomme
  • 1 stk. vaniljepulver
  • 1,5 dl. finvalsede havregryn
  • 1 dl. grov hvedemel
  • 1 dl. almindelig hvedemel
  • Knivspids salt
Se forhandler

1. Mos de modne bananer i en skål med en gaffel
2. Pisk stille og roligt æggene i massen
3. Tilsæt salt, appelsinskal og vanilje 
4. Rør mel og havregryn i dejen (lidt ad gangen) med en grydeske
5. Hæld dejen (ca. 3 spsk.) på en varm pande med en smule olie eller smør
6. Steg pandekagerne, så de bliver gyldne på begge sider
7. Serves lune 

Lækre bananpandekager som får dine smagsløg til at danse. I stedet for sukker bruges modne bananer, som både give smag, sødme og en skøn konsistent. Med en smule appelsinskal, kardemomme og salt, bliver den almindelige pandekage udskiftet med en sundere og mere mættende version, som smager mindst ligeså godt som klassikeren – hvis ikke bedre! 

Kan pyntes med nogle skiver bananer, et drys kakaopulver eller god honning. 

Fik du ikke spist op? Hvis du har pandekager tilovers, så læg dem i fryseren til en anden god gang. Tag dem ud af fryseren, når du føler dig lækkersulten, og varm dem enten i ovnen, mikrobølgeovnen eller på en pande med lav varme.